Настимир Ананиев: Реформаторски блок със сигурност влиза в парламента

13:21, 05 мар 17 / Политика 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сигурни засега за влизане в Парламента сме ние, от „Реформаторски блок – Глас народен“ (5%), и Обединените патриоти, според прогноза от АФИС. Това коментира пред Topnovini.bg в Добрич днес водачът на листата за Добрички избирателен район Н. Ананиев. Той цитира изследване на АФИС, платено със собствени на агенцията средства, и проведено между 23 и 27 февруари, в което са интервюирани 1200 пълнолетни жители на столицата и други населени места. Проучването е представително за страната.

Според Настимир Ананиев, Реформаторският блок, още в началото на кампанията за предсрочни избори, събира минимум 5 % от доверието на хората и това със сигурност вкрава РБ в парламента. „Всички, и в ляво, и в дясно, разпространяват лъжи и внушават некоректно, че РБ не събира подкрепа, но аз виждам при срещите си с хората, че те имат доверие само на Реформаторския блок.

Само ние не се включваме в обидното за избирателите наддаване за пенсии и заплати, което накрая те ще санкционират, като не дадат подкрепата си за авторите на този популизъм.

Според него само „Реформаторски блок - Глас народен”, говори за оборудването на 400 нови линейки и ремонти и обновяване на всички спешни центрове и отделения в страната. Само РБ казва, че хората без образование не могат да вземат социални помощи за безработица, докато не се образоват. Само РБ говори за антикорупционен закон и че за корупция са осъдени под 5 души в страната. Само РБ настоява парите за образование да станат с 1 милиард лева повече от сега - 4,5 % от БВП, а за култура и наука да се вдигнат двойно.

Само РБ казваме, че ДДС трябва да се намали от 20 % на 18 % и да се вдигне прагът за регистрация по ДДС, за да си вземе дъх малкият и среден бизнес, категоричен бе Ананиев. Той добави, че гласовете в дясно, които не подкрепят РБ, ще се разпредeлятна ГЕРБ и БСП и ще изгорят. Ясно се вижда,че другите десни са с под 1 % подкрепа и затова е важно хората да гласуват за Реформаторите и Глас народен. РБ е притегателен център за десните хора и данните вече показват, че стратегията ни и убеждението ни да обединяваме са правилни, каза още водачът на листата за област Добрич.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама