Николина Чакърдъкова дари за лечението на болна от рак майка от Генерал Тошево

19:32, 06 мар 17 25 2048 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Николина Чакърдъкова се включи в инициативата "Да помогнем на Диди да оздравее". В организираната във фейсбук група-базар вече всеки, който желае, може да наддава за CD дискове с нейните песни. Начална цена е 10 лв., а краят на търга е 12 март. Според организаторите, тя е обещала да дари за благородната кауза още свои вещи. 

На официалната си страница във фейсбук обичаната народна певица написа: „С надежда да помогнем на Диди се включвам в тази инициатива, всеки, който иска може да помогне, има интересни неща на страницата, можете да наддавате за нещо, което ще ви бъде полезно и така да помогнем с общи усилия на тази прекрасна майка да пребори болестта! За начало, аз се включвам с два мои диска!“ 

Благотворителната група - базар е създадена от майки от Генерал Тошево с цел събиране на средства за лечението на 33-годишната майка Даниела Василева, която е диагноза - рак (сарком на Юинг).

Александра Милтенова - Мисис България 2013 г., също се присъедини към каузата с ръчно изработени обеци, подарени й след спечелването на титлата. Христо Христов, който живее в Испания, предостави свое отличие от европейски боксов турнир. Трофеят е спечелен от него в Мадрид за най-зрелищен боксьор и представлява инкрустирана плочка с надпис. Ценен е защото съществуват само 3 от тези отличия. Млада българка, която живее в Швейцария, предостави уникално бижу, което тя е изработила да престижна бижутерска компания там.

Снимка: Фейсбук

Събирането на средства става като желаещите качват снимки на своите вещи с цел продажба. Цялата сума от продажбата постъпва директно по дарителската сметка на кампанията „Да помогнем на Диди да оздравее” в ЦКБ.

На базара се предлагат много интересни книги, торти, часовници, дрехи, парфюми, руски хайвер и др. На търг са обявени и услуги като ноктопластика или пълна промяна – прическа, грим и маникюр, както и фотосесия. Разиграват се също вина, шоколадови изкушения, мартенички, смартфони. Магазин предлага кошница със свежи плодове. Наддаване има за домашен мед, конфитюри и лютеница. Момченце решило да продаде любимата си пожарна, за да помогне на Диди. 

Даниела Иванова Василева е на 33 г. от гр. Генерал Тошево. Младата жена има семейство и 5 годишно момченце, което се нуждае от нея. Всичко започва през 1998 г., когато тя е едва на 15г. и лекарите й поставят най-коварната диагноза - рак (сарком на Юинг). След проведено лечение - операция и химиотерапии, създава семейство и се ражда синът й. През септември 2014 г. се появява болка в ръката. Правят й биопсия на костта на ръката и излизат данни за Дистрофична калциноза. На 09.08.2016г. й е направена биопсия на тъканта с данни за хистологично доказан нискостепенен фибромиксоиден сарком (тумор на меките тъкани).Тогава е насочена за химиотерапия и бифосфонатно лечение от което няма голяма промяна в състоянието й. В момента са изпратени документи в клиники в Истанбул, от които очакваме оферта за нейното лечение.

На много места в Добрич, Генерал Тошево и Русе са поставени кутии за набиране на дарения.

Дарение може да се направи на:

Централна кооперативна банка АД
IBAN: BG 33 CECB 9790 10G9 4851 00
BIC: CECBBGSF
Титуляр: Даниела Иванова Василева
/няма такса за вноска на каса в ЦКБ АД/
Дарители от чужбина могат да превеждат от Transferwise:
IBAN: BG 33 CECB 9790 10G9 4851 00
BIC: CECBBGSF
Daniela Ivanova [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама