Старото училище във Владимирово се е самострутвало от години

08:26, 07 мар 17 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители от Владимирово споделиха недоволство от начина на ликвидиране на държавен имот в селото. Те разказаха, че е имало стара училищна сграда, която е държавна собственост и се стопанисва от областна служба Държавни имоти.

„Благодарение на "доброто стопанисване" покривът на сградата се срути. Сградата беше със застроена площ около 500 кв.м“, алармираха жителите. Те обясниха, че по разпореждане на областния управител Детелина Николова сградата е премахната, като за събарянето й не е обявяван търг и не е търсена фирма.

Просто се разреши на един английски гражданин живеещ в селото да я разруши и вместо да му се плаща, да вземе материалите ...Това са дограми, дървен материал, керемиди, тухли и др...Не е правена оценка на труда и материалите...

В отговор на отправено запитване от Topnovini.bg от областната администрация съобщиха, че сградата на старото училище в село Владимирово е придобита по силата на Крайовската спогодба от община Добричка, което е свидетелство, че тя е строена в началото на миналия век. По-късно става държавна собственост. В годините, поради физическо и морално остаряване и нейното неизползване, сградата се е самосрутвала. С годините процесите са се задълбочили и тя е станала опасна за намиращата се в съседство сграда на детска градина, посещавана от деца в селото. С цел обезопасяване и предотвратяване на инциденти, теренът е почистен от всички отпадъци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама