Признават Хаманджия – първата най-стара европейска цивилизация

08:58, 07 мар 17 25 1315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Законът активно участва и координира процеса по разработването на проектна идея „Хаманджия – първата най-стара европейска цивилизация. Еволюционният образец Дуранкулак-Черна вода“, подаден по ОП „Трансгранично сътрудничество България-Румъния 2014-2020“.

Стойността на проекта е 5 мил. евро, от които 2 милиона са предназначени за община Шабла. За съжаление проектът не беше одобрен за финансиране поради допусната административна грешка в декларацията на партньорската организация. Предстои отново покана по същата мярка и евентуално ново кандидатстване със същото проектно предложение”, съобщават от общинската администрация. Оттам посочват, че ОЦ участва с доклад в XXI национална конференция “БЪЛГАРИЯ в световната история и цивилизаци и дух и култура”, проведена 26-27 ноември 2016.

Във връзка с изнесен доклад от археолога Тодор Димов за Дуранкулак и културата Хаманджия в Добруджа – предмет на неговата дългогодишна дейност, конференцията гласува официално обръщение към Министъра на културата и кмета на община Шабла с предложение община Шабла да разработи проект за откриване на музей, посветен на културата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама