Красимир Янков: БСП ще спечели тези избори

22:24, 07 мар 17 / Политика 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП ще спечели тези избори – това е усещането, което придобивам седмица след старта на предизборната кампанията, заяви водачът на листата на „БСП за България” за Добричкия избирателен район Красимир Янков. Пред препълнената зала на читалище „Васил Левски” в Балчик той представи листата на социалистите.

„Ние сме застанали пред хората и търсим подкрепа за конкретна програма. Имаме конкретни краткосрочни мерки за стабилизиране на институциите във всички сектори и дългосрочна визия. Какво трябва да се случи, за да усетим ние, че държавата не ни репресира, а ни помага, че държавата подкрепя младите семейства. Всичко това е намерило израз в конкретните мерки в националния план на БСП. Този план, който заедно с хората от листата, сме готови да отстояваме, без да търсим договорки”, заяви Красимир Янков.

„Ние успяхме да убедим не само членовете на партията, но и народа си, че можем да бъдем отговорни с предложението, което БСП направи на президентските избори, на местните избори. С тази отговорност заставаме пред вас с ясна програма и с лице към вас“, заяви Красимир Янков. Той изрази готовността на партията да отстоява своята позиция, също и тази на хората. „Готови сме да поемем отговорността дори и с правителството на малцинството. И го заявявам най-категорично.Ще управляваме с тези, които са съгласни с мерките, с които ние се явяваме на избори, за да подобрим нашия живот“, каза кандидатът за народен представител. Той подчерта, че се търси съюз не с политически ръководства, а с хората, за да бъде България силна и отстояваща националния си интерес.

Нас като лява партия не може да ни удовлетворява това, което направиха ГЕРБ. Най-голямата опасност за тези избори е от тези наши съграждани, които са готови да продадат гласа си, именно защото управлението не се погрижи за тези в неравностойно положение, тези с малките пенсии. Нашата програма предвижда актуализация на доходите на българските пенсионери. Младите хора предвиждаме също да бъдат подкрепени. За работещите родители се предвижда намаление на данък, ако имат деца. За младите семейства без жилища се предвижда държавата да поеме разхода за лихви за ипотечен кредит. Тези, които са до 35 години и имат желание даразвиват собствен бизнес, държавата трябва да ти подкрепи, за да останат тук. Демографската криза и в Добруджа е най-голямата заплаха за региона.

Пред присъстващите вторият в листата Николай Колев, който е от Балчик, сподели, че БСП влиза в кампанията с мотото Поискай промяна. Промяната започна с избирането на ген. Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. За да бъде пълна промяната, тя минава през победата на 26 март. Той пожела разликата между БСП и ГЕРБ да бъде 10 %.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама