90 са потребителите на Домашния социален патронаж в Шабла

03:53, 08 мар 17 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Домашният социален патронаж в Шабла работи с капацитет 110 души. Към момента 90 потребители ползват социалните услуги. Приемат се молби на желаещи, като по реда на записване при освобождаване на свободни места се включват за обслужване. Приоритетно се записват лица с определена нетрудоспособност. Това съобщават от общинската администрация. Обслужват се потребители от  Шабла и  селата Горун, Езерец, Горичане, Пролез.     Разносът на храната се осъществява от два автомобила, отговарящи на санитарно-хигиенните изисквания. Основен приоритет на ДСП е качествено приготвената храна. Изготвеното меню е съобразено със здравословното и рационално хранене, с възрастовите особености на потребителите, със сезонността, празници и др.

От месец октомври 2015 г. до 30 април миналата година се реализира проект „Обществена трапезария“, а от август миналата година се изпълнява проект “Осигуряване на топъл обяд“.  Храна получават лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства получаващи минимални пенсии, скитащи бездомни лица.

През 2016 г. бе закупена ел. пекарна, която позволява бързо и на време да бъде приготвена храната.

Домашният социален патронаж получава дарения, основно хранителни продукти и материали, които влага и използва  при приготвяне на храната, с цел поевтиняването й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама