В 11 села в община Добричка е въведено разделно сметосъбиране

08:39, 08 мар 17 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 11 населени места от община Добричка от края на миналата година е въведено пилотно разделно събиране на битовите отпадъци, съобщават от общинската администрация. Обхванати са 183 домакинства. Раздадени са цветни чували, в които се поставят събраните в домакинството рециклируеми отпадъци – хартия, пластмаса, стъкло, и метал. Работи се за обхващане на повече домакинства, посочват от общинската администрация.

В общината са създадени предпоставки и необходимата организация за разделно събиране на биоразградимите отпадъци чрез специализирани контейнери и чрез стимулиране на домашното компостиране. В края на годината са закупени 61 контейнера за биоразградими отпадъци на обща стойност 19 764 лева. Съобразявайки се със създадената вече организация за събиране на битовите отпадъци контейнерите ще бъдат разпределени в близост до регионално депо Стожер – в селата Дебрене, Стожер, Бранище, Стефаново, Плачи дол и Приморци.

През изминалата година в общината общо са събрани и транспортирани 4 690 тона битови отпадъци. От тях са депонирани 67 процента, като останалите, близо 1550 тона са рециклирани или компостирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама