10 дами с бензин в кръвта фучаха на рали за 8 март в Добрич

18:06, 08 мар 17 25 694 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За 13-та поредна година в Добрич се проведе Осмомартенско рали за майсторско управление с приложен характер.

В него тази година участваха десет дами с бензин в кръвта. Най-възрастният участник бе 88-годишната Станка Василева.

С високи скорости и сексапил участничките радваха публиката в трите етапа на състезанието.  В първия етап дамите демонстрираха своите умения зад волана пред комплекс Грийн палас. Етапът включваше италианско преследване, в което дамите премериха сили като опитни шофьори.  Вторият и третият етап включваха упражнения за майсторско управление. Те се проведоха на площад „Демокрация“, където майсторки на волана буквално подпалиха гумите на автомобилите си.    

Първо място заслужи 22-годишната красавица Елена Димитрова, чиято мечта е да стане автомобилен състезател. Тя бе и любимка на публиката на площад „Демокрация“, където впечатли с майсторство, висока скорост и атрактивност.

Снимка: Topnovini.bg

На второ и трето място се класираха съответно Даниела Василева и Паша Иванова. На четвърта позиция се нареди Петя Петрова, следвана от Василена Попова, която имаше технически проблем, но въпреки това съумя да завърши майсторското управление на автомобил. На шеста позиция се класира редовната участничка Божанка Йорданова, седма стана дебютантката Деница Тодорова, осма - Даниела Димитрова, девета -  Добринка Кръстева, която получи наградата за най-атрактивен състезател и на десето място се нареди най-опитната- 88-годишната Станка Василева.
Всички дами получиха медал за участие, а кметът Йордан Йорданов, който също изгледа състезанието, им подари по червена роза. Спонсор подари на призьорките и с по една бутилка  двигателно масло. По традиция за пета поредна година трите най-добри получиха и допълнителен приз- въздушна разходка с парапланер.

По традиция беше отличена и най-атрактивната състезателка.Тази година призът получи Добринка Кръстева.

Баба Станка сподели, че от 60 години е зад волана, а от 50 участва в автомобилни състезания. Участвала е и в ралита зад граница – Румъния, Унгария, Полша. У нас е получила златен медал от Тодор Живков, след като спечелила състезание. Споделя, че най-щастливите й мигове са, когато се качи в автомобила. Дневно изминава поне по 100 километра. Никога не е имала произшествия. Има златен талон. На младите шофьорки пожелава всичко най-добро, има перспектива да карат добре и да не употребяват алкохол. Състезава се с Опел „Корса“, която е осмата й поред кола. Но, казва, че тази й е най-присърце. Цял живот се е занимавала със земеделие.

Снимка: Topnovini.bg

Организатори на традиционното рали са автомобилен спортен клуб „Добрич“и Съюз на българските автомобилисти със съдействието на Община Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама