Деца и възрастни с увреждания в община Добричка ще получат подкрепа по проект

09:43, 09 мар 17 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Одобрен е проект на Община Добричка за активно включване по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщиха от общинската администрация.

Стойността му е 355 333,52 лв. Той ще е с продължителност 21 месеца.

С проекта ще се разнообразят социалните услуги и ще се разшири обхватът им на терен. Цели се увеличение на лицата, предоставящи услуги за лична помощ, осигуряване на достъп до гъвкава грижа за деца с увреждания. Заложено е увеличаване на човешките ресурси в социалните услуги и професионалното им развитие, устойчива заетост в малките населени места, образователни и консултантски услуги за професионална реализация, поддържане от квалифицирани лица на инфраструктура в озеленяването в общината.

Ще бъдат включени 70 лица. От тях 15 са с увреждания и минимум 15 членове на техните семейства. 15 от децата са с увреждания и минимум 15 техни родители ще бъдат включени в проекта, както и 10 деца и още толкова възрастни в риск.

Общата цел на проекта е подобряване качеството на живот на лица в неравностойно положение в Община Добричка, давайки им право на избор, независимост и достойнство, посредством разнообразни услуги за социално включване и интеграция на пазара на труда.

Дейностите по проекта са предоставяне на иновативна социална услуга, мотивационна и психологическа подкрепа, подкрепа за намиране на работа, мотивиране, обучения, осигуряване на заетост, представяне на възможностите на хората с увреждания, посочват от администрацията на Община Добричка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама