Добрич ще е домакин на среща на общинските предприятия

10:22, 09 мар 17 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националната среща на общинските предприятия и търговски дружества ще се проведе от 15 до 17 март със съдействието и подкрепата на община Добрич, съобщават от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

В срещата традиционно участват управители, ръководители и представители на общинските предприятия и търговски дружества, а също така и заместник-кметове и кметове на общини, председатели и съветници в общинските съвети.

Водещи теми в Националната среща и тази година ще бъдат предизвикателствата и перспективите пред общинските предприятия, тенденциите в развитието на общинските търговски дружества с техните проблеми и предимства, участие на общинските стопански субекти в създаване на здравословна икономическа среда и по-добро взаимодействие между общинския и частния бизнес.

Предвижда се в програмата да бъдат поставен акцент и върху българските и европейски модели и практики за осъществяване на стопанската дейност на общините, както и възможностите на общинските търговски дружества и предприятия за участие в схемите за заетост, финансирани от ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама