16% от гимназистите в Каварна са опитвали дрога

09:00, 10 мар 17 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

50% от учениците от 7 до 11 клас в Каварна заявяват, че пушат цигари. 40% посочват, че  са употребявали алкохол повече от 20 пъти, 30% - веднъж и 8% - почти всеки ден. 16% от анкетираните са опитвали наркотично вещество.

Това показват резултатите от анкета сред учениците на СУ „Стефан Караджа”, ОУ „Йордан Йовков”, ПЗГ„Тимирязев”. Тя е организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Каварна. Целта на допитването е била да се анализира проблемът с разпространението и употребата на цигари, алкохол, наркотични вещества. 

Проучването е обхванало 328 ученици. Акцентът на изследването е бил основно върху разпространението и употребата  на цигари, алкохол и наркотични вещества сред подрастващото поколение, тяхното отношение към употребата на дроги. 

Почти половината от учениците обясняват, че познават хора, предлагащи наркотици. 80% от анкетираните заявяват, че е лесно да си купят алкохол и цигари, 75% от анкетираните посочват, че е лесно ученик да си купи наркотици, съобщават още от общинската администрация. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама