"ВиК" и РЗИ ще изследват допълнително питейната вода в тервелското село Градница

11:30, 11 мар 17 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Взети от водоснабдителното дружество „ВиК Добрич” проби от питейната вода в село Градница, Тервелско, не показват отклонения от нормите. Това заяви изпълнителният директор на дружеството инж. Петър Калчев.

По-рано тази седмица, Регионалната здравна инспекция съобщи, че водата не е качествена и препоръча да се използва бутилирана вода от търговската мрежа.

Изследване на проба, взета през февруари от пункт, включен в постоянния мониторинг на инспекцията, е показал, че тя не отговаря на микробиологичните показатели за колиформи и ешерихия коли. Инспекторите предупредиха водата да не се използва за питейно-битови нужди или да се преварява.
Управителят на "ВиК Добрич" съобщи, че е разпоредил проверка. При нея в акредитирана лаборатория са изследвани няколко проби – от частни домове и от детската градина в селото. Те не са показали отклонения от нормите.

Поради установените различия водното дружество и РЗИ ще направят съвместна проверка на качеството на водата. Те ще вземат контролни проби вода на 14 март, съобщи инж. Петър Калчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама