СУ „Св. Кл. Охридски” в Добрич подкрепя инициативата за събиране на пластмасови капачки

10:51, 12 мар 17 25 234 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За пореден път малки и големи възпитаници на училището се включиха в кампания с благотворителна цел. Фондация
„Идея в действие“ помага с дарения, които не винаги се закупуват заради конкретните инициативи. Даряваме неща, които за нас не костват нищо, но струват милиони за получателите. И тази идея действа, съобщават от учебното заведение. То подкрепя инициативата за събиране на пластмасови капачки.
Мисията на фондация „Идея в действие“ е да насърчава социалната ангажираност и отговорност на българското общество, като подпомага децата в институциите, учениците, възрастните хора, студентите, младежите и българите в чужбина да намерят своето място под слънцето – да виждат положителната страна на живота, да подаряват усмивки и да живеят в хармония с различните и света около себе си, посочват от учебното заведение. И добавят, че учениците и учителите от училището по изкуствата в Добрич подкрепят културата и традициите, но се стремят към приемственост и модерно общуване в развиваща се Европа.

Фондация „Идея в действие” реализира проекта „Капачки в действие” . Той представлява зелена благотворителна кампания за събиране на всякакви пластмасови капачки. С получената сума от предаването им за рециклиране се закупуват електрически уреди за центрове за настаняване от семеен тип за деца, лишени от родителска грижа в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама