Над 2 300 зрители събраха съвместните концерти на ансамблите „Добруджа” и „Филип Кутев”

19:20, 12 мар 17 / Култура 25 506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 2 300 зрители посетиха в Добрич двата съвместни концерта на националния ансамбъл за народни песни и танци „Филип Кутев” и професионалния фолклорен танцов ансамбъл „Добруджа” и представителна танцова студия „Добруджа”.

Те се състояха в петък и събота в зала „Добротица”, която и двете вечери бе пълна. Първоначално идеята бе концертът да е един. Поради големия интерес още първия ден бе решено танцовите спектакли да са два.

В концерта ансамбъл „Добруджа” представи танци от Добруджанската и Тракийската етнически области. Децата от представителната студия показаха красотата на танците от Добруджа, Тракия и Шоплука. Ансамбъл „Филип Кутев” представи добруджански танц от с. Бозвелийско, Варна, както и танци от Тракийската и Шопската област. Концертът завърши със „Сватба в Шоплука”, изпълнен от гостите.

Целта на съвместната изява е била пред зрителите да се представи колкото може повече от българския фолклор, сподели главният художествен ръководител на ПФТА „Добруджа” Стоян Господинов. Той допълни, че на 2 юни предстои съвместен концерт с ансамбъл „Пирин”, Благоевград. Той ще е на сцената на Летния театър и е по инициатива на кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама