Заплашителни имейли заляха пощите на потребители от Добрич

08:53, 13 мар 17 25 820 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Странни заплашителни имейли получиха масово интернет потребители от Добрич, алармираха читатели на Topnovini.bg. В тях лице, представящо се за Димитринка Дионова информира за несъществуващи дългове в четирицифрена сума. Съобщенията са изпратени от японски електронен адрес, но са подписани с българско име - Димитринка Дионова.

В съобщението се казва: “Уведомяваме ви, че на 11/12/2016 с договор № 74155 от Вашата фирма бяха заявени услуги на стойност 2916,00 лв. Съгласно условията на договора, в съответствие с параграф 3.0, в рамките на 5 работни дни от датата на предоставяне на услугите, трябва да бъде направено плащане в пълен размер. В съответствие с точка 3.2 от настоящия договор следва санкция в размер на 3,5% от стойността на предоставените услугите, за всеки просрочен ден. 

Към днешна дата, плащане от вас не е постъпило. Въз основа на изложеното по-горе, ние ви призоваваме до 15.03.2017, да изплатите изцяло задължението си в пълен обем”, се казва още в странния имейл.

В заключение получателят е заплашен, че ако не плати посочената сума, ще бъдат сезирани компетентните органи.

Читателите ни се усъмнили, че става въпрос за измама или вирус, тъй като имейлите са получени от хора, които никога не са имали фирми. Още повече, че писмото е изпратено от японски имейл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама