Изложение за кандидат-студенти се провежда в Добрич

19:44, 13 мар 17 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатстудентска борса 23-ото издание на Кандидатстудентска борса започна днес в Общински младежки център - Добрич. То ще продължи и утре.

Борсата бе открита от заместник–кмета по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева. Тя изрази намерението на Община Добрич да продължи традицията за организиране на това събитие, което е ценен ориентир на кандидат-студентите при избора на професия за тяхното бъдеще.

По думите на д-р Баева, последващото образование е изключително важна стъпка в живота и тя може да предопредели реализацията на младите хора. Тя посъветва бъдещите студенти да избират професии, които са нужни в момента на бизнеса и на нашата страна и им пожела да поемат от културата на съответната община, но да не забравят, че ги очакват да се върнат и да приложат наученото в Добрич.

20 учебни заведения представят своите обучителни програми и социално – битови условия на желаещите да кандидатстват и да се образоват.

Сред тях са Аграрен университет – Пловдив; Варненски свободен университет „Черноризец храбър”- Варна; Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”; Висше военноморско училище „Н.Й.Вапцаров”- Варна, Висше училище по мениджмънт – Варна; Софийски Университет “Св. Климент. Охридски”; Стопанска академия - Свищов и др.

На борсата кандидат-студентите получават информация, консултация и съвет от специалисти от висшите училища за условията, реда и сроковете за кандидатстване, класиране и записване; за програмите за подготовка на приемните конкурсни изпити; за предварителните и редовните изпити, за признаването на зрелостните изпити, битовото устройване на студентите, социалните придобивки и др. Освен това, се предоставя и възможност за снабдяване с кандидатстудентски справочници, учебно-помощни и информационни материали.

Кандидат-студентската борса продължава и утре от 9 до 14 часа. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама