Красимир Янков в Каварна: БСП е с амбицията да управлява след победата на изборите

21:48, 14 мар 17 / Политика 25 561 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„С амбицията сме не само да спечелим тези избори, а да управляваме. Готови сме да поемем отговорността”, заяви в Каварна водачът на листата на „БСП за България” в 8-и МИР Красимир Янков. Тази среща в читалище „Съгласие” бяха представени кандидатите за народни представители. В срещата с обществеността на Каварна под мотото „Не на санкциите срещу Русия” участва и председателят на форум "България - Русия" Светлана Шаренкова.

„Трябва да престане асфалтът да върви пред държавата. Хората са важни. Държавата трябва да застане до тях и да ги подкрепя. Трябва да има гарантирана подкрепа за всеки, който иска да работи в България. Трябва да има гарантирана подкрепа за тези, които искат да имат деца и да ги отглеждат тук. Нашата мисия е България, хората, живеещи сред нас”, подчерта Янков.

„Държавата е абдикирала от малките населени места. Ограничила е ресурса и лимитите за болници като тази в Каварна. В Конституцията е записано че всички имаме равен достъп до здравеопазване, но управлението на ГЕРБ прилага друго. Кампанийно се грижи за сигурността и безопасността на хората, живеещи в малките общини. А, борбата с престъпността трябва да е първостепенна задача”, посочи той.  Заяви, че в политическата си дейност се е водил от гражданската позиция, която е формулирана от хората в различните общности. „Затова днес бях в Българево, за да чуя хората от малките населени места. Бях в една от водещите фирми в земеделския бранш, за да зная техните проблеми. Бях в квартал „Хаджи Димитър”, защото ние сме живеещите в България и тези, които ни представляват, трябва да знаят какви проблеми имаме ние. „Трябва да променим България. Тази промяна се очаква от БСП. Това скрито недоволство , изразено на президентските избори, очаквам да ни донесе тази необходима подкрепа, за да я има промяната”, заяви Красимир Янков.

Светлана Шаренкова припомни, че Красимир Янков бе сред хората, които оглавиха протеста в Златна Добруджа срещу шистовия газ и излезе победител. „Той беше един от лидерите, които организираха референдума в полза на АЕЦ „Белене” и ние победихме. Благодарение на него и неговите усилия, подкрепата, която даде на Нина Ставрева, промяната започна от Каварна. Той, като лидер, трябва да бъде последван, защото няма да ви подведе. Повярвайте му, доверете му се и той с този екип от млади хора ще направи така, че Добруджа да се възроди”, заяви Шаренкова. „Аз вярвам на Красимир Янков. Той безапелационно следва завета на Левски „Дела трябват, а не думи””, заяви кметът на Каварна Нина Ставрева.

Представянето на листата на „БСП за България” завърши с изпълнение на песента „Моя страна, моя България”, запята от кандидатите за народни представители, изпълнителите от група „Грамофон” и пълната зала на читалището, където много млади хора гордо развяваха родния трибагреник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама