Форум на общинските предприятия се провежда в Добрич

07:20, 15 мар 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Четвъртото издание на националната среща на общинските предприятия и търговски дружества започва днес в Добрич. Официалното му откриване е утре, но първите дебати ще са днес.

Форумът се организира от Националното сдружение на общините в република България /НСОРБ/. На него ще се дискутира кои общински услуги могат успешно да бъдат "изнесени" в стопански субекти на общините. Управителят на "НСОРБ-Актив" ЕООД Силвия Георгиева ще представи опита на Норвегия с междуобщински фирми за публични услуги. Ще бъдат разисквани и въпроси за мястото на общинските предприятия в общата система за възлагане на обществени поръчки в общината, за кадровата и оперативна самостоятелност на ръководителите на предприятията, за взаимоотношенията на общинските търговски дружества с общинските съвети и други.
В националната среща ще участват управители и ръководители на общински предприятия и търговски дружества, кметове и заместник-кметове на общини, председатели на общински съвети, общински съветници и други.

Сред темите, които ще бъдат дискутирани днес е „Възможности на общинските търговски дружества и предприятия за участие в схемите за заетост, финансирани от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Ще бъде представена "WE RUN – Обучителна програма „ЖЕНИТЕ В ЕВРОПА”: нови сфери за заетост в селски райони“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама