Училище събира капачки в помощ на онкоболна майка

09:03, 15 мар 17 25 468 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Това огромно сърце, е на децата от средно училище „Никола Вапцаров” в Генерал Тошево. Благодарим Ви, мили деца, че се включихте и помагате! Благодарим Ви учители, че учите децата ни да бъдат добри!”, заявиха организаторите на благотворителната инициатива „Да помогнем на Диди да оздравее”. Тя има за цел да събере средства за лечението на онкоболната млада майка от Генерал Тошево Даниела Василева.

В събирането на капачките са се включили ученици от всички класове на училището.  Дори вече е създадена специална група в социалната мрежа „Мисия Капачки: Нуждаем се от теб!”

Снимка: Topnovini.bg

Събраните пластмасови капачки, както от децата, така и от всички други желаещи, ще бъдат продадени, а средствата ще отидат за лечението на Диди.

Снимка: Topnovini.bg

33-годишната майка на 5-годишно момченце от Генерал Тошево има нужда от помощ, за да събере пари за лечението си. Жената е с диагноза рак (сарком на Юинг), съобщиха майки, обединили се около каузата да помогнат на Даниела Иванова Василева да се пребори с коварната болест.
Те разказаха, че всичко започва през 1998 г., когато Диди е едва 15-годишна. Тогава й поставят тежката диагноза - сарком на Юинг, който е най-агресивната форма на рак.
Така започва нейното лечение тук в България. След поставяне на диагнозата провежда 6 курса предоперативна химиотерапия. После й е направена операция, последвана от още 6 курса химиотерапии и радиотерапии. След това животът й продължава, Диди създава семейство и се ражда синът й.
През септември 2014 г. се появява болка в ръката. Направена е биопсия на костта на ръката, като данните показват „Дистрофична калциноза”. Поради продължителните оплаквания и поява на бучка, на 9 август миналата година е извършена биопсия на тъканта с данни за хистологично доказан нискостепенен фибромиксоиден сарком (тумор на меките тъкани). Тогава е насочена за химиотерапия и бифосфонатно лечение, от което няма голяма промяна в състоянието й. От клиника в Истанбул се чака оферта за лечението на младата майка. 
Обявена е банкова сметка, на която хората с добри сърца могат да помогнат на младата майка да се пребори с агресивния рак и да бъде със семейството и да гледа как расте момченцето й:
Централна кооперативна банка АД, клон Добрич
IBAN: BG33 CECB 9790 10G9 4851 00
BIC: CECBBGSF
Титуляр: Даниела Иванова Василева

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама