Пак сменят шефа на „ВиК Добрич“

19:42, 15 мар 17 25 858 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Поредна смяна на ръководството на „ВиК Добрич“ се очаква утре, научи Topnovini.bg от свои източници. Според тях, на общо събрание ще бъде направен опит да бъде сменен досегашният изпълнителен директор инж. Петър Калчев. На негово място се предвиждало да бъде назначен предшественикът му инж. Димитър Радушев.

Самият инж. Калчев отказа коментар към момента.

Припомняме, че само преди дни той съобщи пред журналисти, че водното дружество в Добрич е единственото у нас, което не иска увеличаване на цената на водата. Дори предвижда намаление, макар и само с няколко стотинки, на цената през следващите пет години. Компанията реализира инвестиционна програма, която трябва да доведе до намаление на загубите на вода с 10 на сто тази година и още 30 % за следващите пет години.

При назначаването му на поста преди две години „ВиК“ беше във фактически фалит и имаше намерение да бъде обявено в ликвидация. Към момента дружеството е оздравено. Изплатило е големите си задължения. Останали са дълговете към Басейнова дирекция, Енерго про Мрежи и кредитите от СиБанк и "ВиК Бургас", които са предоговорени и върху тях не се начисляват глоби. „Плащаме само лихви и ги обслужваме”, каза пред Topnovini.bg инж. Калчев само преди дни – след заседанието на Асоциацията по ВиК. Той обясни, че след двегодишна работа завършва зонирането на Добрич, което се прави за пръв път в страната. От общо  33 зони ни, остава до края на март да се обособят последните три. „Зонирането и регулирането на налягането води автоматично до намаляване на загубите на вода с 10 до 20 %. Това е особено добро за реализацията на проекта за воден цикъл. Ако го нямаше, щеше да се случи онова, което стана на други места в страната – системно прекъсване на водопроводите, източване на мрежата, дълги часове наред без вода и огромни загуби на вода. Ние искаме да продължаваме да намаляваме загубите и да редуцираме спирането на водата до минимум“, коментира тогава инж. Калчев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама