С преглед на лазарските групи започват празниците на културата в Тервел

09:04, 16 мар 17 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празниците на културата в Тервел стартират на 7 април, съобщават от добруджанската община.

Тогава на открита сцена ще се проведе Преглед на лазарските групи. В читалището театър "Мелпомена" ще представи спектакъла "Големанов" от Ст. Л. Костов. На 19 април в Тервел гостува Държавната опера в Бургас, която ще  представи мюзикъла за деца "Патиланци" от Ал. Йосифов. Същия ден зрителите ще се насладят на музикално-поетичен спектакъл, посветен на 40 години клуб "Дъга". 15 години от създаването на танцова формация "Каприз" пък ще бъдат отбелязани на 27 април с концерт "Легендата разказва".

На 4 май ще бъде открита Годишна изложба на Школата по изобразителни и приложни изкуства. Фолклорен концерт ще изнесат ТПГ "Добруджанска огърлица" мъжка певческа група.

На 6 май ще бъде отбелязан Денят на град Тервел. Празникът ще започне с литургия и водосвет. На открита сцена ще се проведе Общински празник на фолклора. Концерт ще изнесе Капанският ансамбъл от Разград.

Инициатива "Да запеем "Върви, народ възродени" ще се състои на 11 май на открита сцена по повод 125 години от написването на химна. На 24 май на открита сцена ще се състои празнична програма по повод Деня на българската просвета и култура.

Програмата на празниците на културата в Тервел включва още концерт на ДФТА "Калинка Вълчева", Вечер на мюзикъла с Люси Дяковска и Шуменската филхармония. Среща на поколенията по повод 10 години Клуб за автентичен фолклор и краезнание ще се състои на 14 юни. Последната проява в рамките на Празниците на културата е концерт "Музикална фиеста" по повод 10 години от създаването на музикални студия "Тервел".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама