Община Добричка работи за разширяване на мрежата от социални услуги

06:55, 17 мар 17 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Добричка работи за разширяване  на мрежата от социални услуги  за осигуряване на условия  за спокоен и достоен живот на старите хора и хора с увреждания. Това става ясно от отчет за изпълнение на Програмата за управление на Община Добричка за 2016 година.

В нея се посочва, че 100 крайно нуждаещи се жители от всички населени места на общината получаваха топъл обяд в продължение на 7 месеца на есенно-зимния сезон на 2015/ 2016 година. Финансирането в размер на 40 000 лева бе по проект към фонд "Социална закрила.

В програмата се припомня, че през миналата година бе изготвено и одобрено от Общинския съвет предложение за създаване на център за настаняване от семеен тип за стари хора. Дадено бе съгласие за преобразуване на сградата в село Овчарово, в която се помещаваше Домът за деца, лишени от родителски грижи.

За осигуряване на по-добри условия за живот за възрастните хора в Общината продължава да функционира Домашен социален патронаж в 13 центъра, предоставящи здравословно хранене и грижи. Към обслужваните населени места през 2016 година са включени допълнително нуждаещите се потребители от селата Бранище, Стефаново, Славеево и Батово. Капацитетът на Домашния социален патронаж е зает от 500 потребители.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама