Стефан Данаилов, БСП: Ще победим

21:30, 17 мар 17 / Политика 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На тези избори БСП ще постигне победа и тя е очаквана, но трябва повече мобилизация в последната седмица на предизборната кампания. Тази своя увереност сподели в Добрич Стефан Данаилов - зам.-председател на ИБ на БСП и водач на листата във Варна и 24-ти МИР в София. Той бе в града за среща с гражданите по покана на Красимир Янков – водач на листата на коалиция „БСП за България“ в Добрич. Гостът бе посрещнат от добруджанци на крака и с бурни аплодисменти в препълнената зала на НТС .

С носталгия Данаилов припомни, че в миналото Добрич бе червената крепост. Красимир Янков подчерта, че не е случаен фактът, че от общо осем общини в област Добрич, в пет от тях кметовете са от БСП. Дори обеща и община Шабла да бъде част от тази своеобразна политическа карта на партията в Добруджа.

Най-активни в дейността си са читалищата в общините Каварна и Балчик, където кметовете са именно от БСП, посочи Стефан Данаилов. По думите му, недостатъчни са средствата за читалищна дейност. През 2016 година те са възлизали на 1,9 млн. лева, което е със 100 хиляди лева по-малко в сравнение с предходната година. Липсват издания на художествена и справочна литература. За последен път финансова помощ за тази дейност е била предоставена по времето на управлението на Пламен Орешарски. Стефан Данаилов сподели огорчението си от факта, че има сериозен недостиг на средства за поддържане на базата на културните институции. По думите му, това налага Добрич, както и Варна, да развиват „сезонна култура“, т.е. през студените месеци почти нищо не се случва в културния календар на тези градове, посочи той.

 

Стефан Данаилов подчерта, че трябва да бъдат намерени 10 млн. лева за развитие на сценичните изкуства, да се осъществи сериозна работа по Стратегията за национална култура, като и за това е необходим финансов ресурс. БСП има законопроект за промяна и усъвършенстване на механизми, свързани с дебютни проекти за българско изкуство, посочи още Данаилов. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама