В листата на „АБВ - Движение 21“ в Добрич няма "парашутисти"

23:14, 17 мар 17 / Политика 25 814 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ние променихме себе си, сега имаме моралното основание да искаме доверието на хората да променим държавата, заяви в Добрич лидерът на АБВ Константин Проданов. Той участва в среща с обществеността на Добрич, на която бе представена листата на кандидатите за народни представители от коалиция „АБВ – Движение 21“.

Проданов сподели, че за него е чест и привилегия да е в Добрич. „Това е градът на майка ми. Половината ми род е оттук, аз самият съм прекарал голяма част от детството и младостта си тук и имам най-хубави спомени“, сподели той. Спомените му са за времето, когато градът гонеше 100 хиляди души, поясите около града бяха много по-гъсти, тук беше най-големият обувен завод на Балканите и Житницата на България. „Сантиментът у мен е много голям, и сега не мога да не почувствам огорчение, тъга и в някаква степен и гняв за това, че той е само бледа сянка на някогашното си величие“, подчерта Проданов.

"Лидерът на АБВ Константин Проданов е неразривно свързан с Добрич и Добруджа". 

По думите му, идеята за възраждането на България е много по-актуална от всякога. Амбицията на коалицията е да промени коренно страната. „Говорим за истинска промяна, а не тази фасадна подмяна, която през 4 години, та дори и по-често, ни се сервира. Въртят се едни и същи хора, едни и същи схеми, едни и същи далавери. На това трябва да се сложи край и то веднага“, заяви Проданов.

 „Ние търсим друг тип държава – държава, която да инвестира, да задава посоката на развитие и да създава работни места – високо технологична индустрия и земеделие“, каза Проданов. И подчерта, че за област Добрич важно е радикално да се промени политиката в областта на земеделието, да се създаде фонд, който приоритетно ще кредитира земеделските отрасли, които са пренебрегнати в момента. Държава, която да сложи край на това безобразие, че 80 % от земеделските субсидии отиват у 5 % от производителите.

Водачът на листата на коалиция "АБВ - Движение 21" Милко Пенчев. 

Една от най-важните стъпки за коалицията е да се премахне плоският данък и да се въведе отново прогресивна система с необлагаем минимум. Водещ принцип в платформата на коалицията е по-малко пазар в образованието и в здравеопазването.

Проданов припомни, че партия АБВ първа промени себе си. Затова сега има моралното основание да иска доверието на хората да промени държавата. „Промяната започва от нас. Тя е битка, която трябва да водим всеки ден. Битка,  която тук в Добрич ще водят все хора от региона“, заяви Константин Проданов. Той посочи, че сред хората от листата на коалиция „АБВ – Движение 21“ няма парашутисти, няма продавачи на илюзии, няма строители на въздушни кули или пък на нагънати магистрали. В листата няма и такива личности, които са в услуга на големи началници, защото именно подобен слугинаж е причина за състоянието на нещата в България. „Ние предлагаме хора с авторитет, с почтеност, хора със собствена професионална биография, с управленски опит, хора от региона, които не просто знаят какви са проблемите на града, на областта, знаят и как да ги решат“, каза Константин Проданов.  „Това е отборът, който ще води битката за възраждането на Добрич, а оттам и за възраждането на България. Във всеки един момента от тази борба те ще имат моята подкрепа, като човек, който е неразривно свързан с региона“, каза Константин Проданов.

Членове и симпатизанти бяха изпълнили Огледална зала "Нели Божкова"

“Заставайки пред Вас осъзнах отговорността, която поемам. Отговорност, която с всеки изминал ден, с всяка изминала среща, е още по-голяма“, заяви водачът на листата адвокат Милко Пенчев. Той подчерта, че при срещите, които провеждат по места, се поставят местните проблеми, които кандидатите на коалицията се ангажират да решават, влизайки в Народното събрание.

Пенчев, който е областен лидер на АБВ, заяви, че в лицето на „Движение 21“ има сериозна подкрепа от колеги и партньори. „Радвам се, че се създаде такъв екип. Виждам, че можем да бъдем единни, да си помагаме и да постигаме това, за което сме се събрали“, заяви той.

Милко Пенчев представи и останалите от листата – Ташко Ташев, Велко Михайлов, Маргарита Петкова, Мартин Тодоров, Силвия Томова, Мариана Димова, Славянка Стамова, Златинка Ганчева, Мариана Василева, Сезен Хамди, Момчил Сарандев.

Средната възраст на кандидатите за народни представители на коалицията е 42-43 години. Това говори за житейски опит и за хора с капацитет и грамотност, каза Пенчев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама