Граждани алармират, че жълто-кафява мътна вода тече от чешмите в Добрич

11:33, 20 мар 17 25 648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жълто-кафява мътилка e потекла от чешмите в Добрич през почивните дни. Сигналите са основно от кварталите „Добротица” и „Балик”.

Жителите на двата жилищни комплекса обясняват, че налягането е било нормално, но, когато домакините пуснали пералня с бели дрехи, с изумление установили, че след края на прането дрехите са с жълти и кафяви петна. Наложило се да бъдат изхвърлени.

„Водата беше толкова мътна, че не ставаше нито за миене, нито за готвене. Михме си чиниите и готвихме с минерална вода”, споделят живеещи в кварталите. Добавят, че бойлерът се задръстил. Наложило се да се прави профилактика.”

„От четири години не пием вода от чешмите, защото е отвратителна, нищо, че е най-скъпа в цяла България. Трябва ли да се къпем, да перем и да готвим с минерална вода”, негодуваха добричлии. Според потърпевшите, мътилката е текла от чешмите в продължение на няколко часа.

Причината е замътен каптаж в помпена станция Батово, в резултат от дъждовете през последните дни, обясни инж. Павлов от ВиК – Добрич. Замътването се случило в петък през нощта. В съботната сутрин се наложило да изключат каптажа и да измият водоема. По обяд бил изключен и водоема на 5-и километър. Едва в следобедните часове водата във водоемите е станала бистра и е подадена към домакинствата. За дезинфекция пък във водата била вкарано повече количество хлор. Чиста вода от чешмите текна едва в събота вечерта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама