Непълнолетен отива на съд за множество кражби

14:58, 20 мар 17 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура в Генерал Тошево внесе обвинителен акт срещу непълнолетния С.М. за кражби и унищожаване на чуждо имущество, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Оттам посочват, че миналата седмица Районната прокуратура в Генерал Тошево го е предала на съд по друго досъдебно производство за кражба.   

На 4 декември 2015 г. роденият през 1999 г. подсъдим проникнал в закусвалня, като счупил с камък стъклото на обекта. Намерил вътре хранителни продукти, които взел със себе си. На неустановена дата през декември 2015 г. чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на частен имот, той отнел тонколони без съгласието на отсъстващия собственик и с намерението противозаконно да ги присвои.

На 14 декември 2015 г. С.М. откраднал от чужд автомобил, паркиран в гараж на частен дом,  CD-плейър и чейнджър. По време на кражбата непълнолетният изпочупил пластмасовите гнезда на техниката и нанесъл повреди на багажника и облицовката му. След това с лопата ударил друг паркиран автомобил в двора, като му нанесъл щети.

На 20 декември 2015 г. С.М. решил да се облече чрез кражба на дрехи от магазин в Генерал Тошево. Около 5 часа сутринта след обилно количество изпит алкохол проникнал в магазина, като счупил витринното му стъкло. Откраднал яке, дънки, спортна блуза, шапка, колан, спортни обувки. Докато задигал стоките, изгубил собствената си шапка, която била открита на местопроизшествието.

За времето от 10 до 22 декември 2015 г. С.М. откраднал акумулатор от паркирана на улицата кола. На 14 декември 2015 г. противозаконно унищожил предната лява врата и странично стъкло на друг автомобил.

Размерът на унищожените вещи от подсъдимия С.М. е в размер на 605 лева, а на откраднатите – 380 лева. От щетите непълнолетният е възстановил до момента едва 130 лева.

Подсъдимият е учил само до 4 клас. Направил е самопризнания и е оказал съдействие на разследващите.  Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Генерал Тошево.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама