„Златна лира“ ще получи ръководителят на хора при Старческия дом в Добрич Атанас Генчев

17:55, 20 мар 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Престижната награда „Златна лира“ ще бъде връчена на изтъкнатия музикант от Добрич Атанас Генчев. Церемонията ще се състои на 22 март от 14 часа в Дома за стари хора.

Наградата е на Съюза на музикалните и танцови дейци в България и ще бъде връчена от Стоян Господинов – ръководител на Професионален фолклорен ансамбъл ”Добруджа”. Големият музикант ще бъде поздравен с изпълнения на ансамбъл ”Добруджа” и Духов оркестър - гр. Добрич.

Атанас Генчев е известен на добричлии като кларнетист на Симфоничен оркестър - Добрич, основател на ансамбъла за народни песни и танци "Добруджа" и дългогодишен концерт-майстор на Духовия оркестър в града.

За дейността си като оркестрант-изпълнител получава признание с орден „Кирил и Методий” трета степен, а по–късно и първа степен. През 1959 г. в София след преглед на симфоничните оркестри става носител на „Бронзова лира”, връчена от „Съюза на музикалните дейци”.

От  10 септември 2007 г. до момента съществува хор „Лира” при Дом за стари хора гр. Добрич, създаден по инициатива на Атанас Генчев – ръководител и диригент на хора. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама