Добруджанци с отличия от „Русчуклийска среща“

10:24, 21 мар 17 / Култура 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Танцьорите от Клуб за народни танци "Жътвари" от Добрич спечелиха Първото място в категорията над 30 участници от Шестият национален фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци - „Русчуклийска среща“ 2017. Наградата за кмета в същата категория бе за Клуба за български народни танци "Добруджанци" - Тервел.

Както Topnovini.bg вече съобщи, фолклорен танцов състав "Българка" от Генерал Тошево спечели второ място в категория до 30 изпълнители.

Близо 700 участници от 25 групи от цялата страна показаха майсторство в народните танци на русенска сцена. В събота в Спортна зала "Дунав" се проведе Шестият национален фестивал „Русчуклийска среща“ 2017.

Той бе организиран от танцова школа "Играорци" с художествен ръководител Богдан Донев.

През целия ден публиката се наслади на изпълнения от различни етнографски области. В първият етап от фестивала участниците изпълниха по две избрани от тях хора. Във вторият етап клубовете играха "каквото им душа сака" на северняшка музика. В третата част се проведе надиграването на ръченица за Мис и Мистър „Русчуклийска среща 2017“. Всички участници и гости на фестивала се насладиха на концерта на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ с главен художествен ръководител Богдан Донев. 
На финала отличия получиха най-добре представилите се на сцената. Бяха раздадени общо 19 парични и предметни награди, някои от които изключително атрактивни. Наградите за първият етап бяха разделени в две категории, като във всяка имаше отличие и от кмета на Община Русе Пламен Стоилов, който също присъства в залата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама