Мъж отива за година и половина зад решетките заради закани за убийство към съседки

13:27, 21 мар 17 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След люти спорове заради грижата за бездомни кучета 43-годишен мъж от Добрич отива в затвора за година и половина. Той е осъден заради отправени заплахи за убийство към две съседки, които извикали служители от общинския приют да отведат четириногите.

Окръжният съд увеличи първоначалната присъда от 9 месеца, наложена от районния съд в Добрич.

Хюсеин Х. пострадалите живеели в съседни апартаменти на един етаж в жилищен блок в Добрич, съобщават от пресцентъра на Окръжния съд.  През пролетта на 2012 година мъжът решил да се грижи за появилите се пред блока бездомни кучета - давал им вода и им хвърлял храна през терасата. Животните влизали във входа и спели пред вратата на едната от жените. Тя не можела да излезе сутрин от дома си, тъй като се страхувала от кучетата, които лаели и се спускали към деца и възрастни. Затова поискала съдействие от Общината, която да вземе  мерки срещу безстопанствените животни. На 20 септември две от кучетата били прибрани от служители на приюта за животни, което предизвикало агресията на мъжа. Той започнал да крещи, да обижда съседките си, да говори нецензурни думи и да отправя заплахи за убийство. Хвърлял камъни по терасата на едната от жените, но не успял да счупи стъклото. Според обвинителния акт, потърпевшите се страхували, че той ще изпълни заканата си, тъй като от години били във влошени взаимоотношения с подсъдимия. Назад във времето имало и други случаи, при които те били обиждани и заплашвани от своя съсед.

Окръжните магистрати са наложили по-тежко наказание, след като са преценили, че престъплението, извършено от мъжа, е с висока степен на обществена опасност - заканите с убийство са реализирани с нееднократно повторени цинични и изключително обидни изрази, на оживено място пред жилищен блок и в присъствието на други лица, които също са изпитали страх от поведението на подсъдимия.

Хюсеин е осъждан нееднократно, бил е и в затвора, посочват още от Окръжния съд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама