Деня на поезията отбелязаха в детска градина в Добрич

16:07, 21 мар 17 25 486 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световният ден на поезията отбелязаха с тържество децата от подготвителните групи в ДГ „Първи юни“ № 17 в Добрич.  Мечо Пух обясни какво е това поезия и кои са поетите. Децата не се затрудниха особено и рецитираха стихове на български автори, писали поезия за деца като Веса Паспалеева, Чичо Стоян, Леда Милева, Дора Габе и др.

Учителите бяха подготвили и презентация с портретите на авторите, за да запомнят децата и ликовете на онези, които са писали стихотворения за тях. След като стана ясно как от стиховете се създават песни, залата се огласи от детски гласчета, запели своите любими песнички.  За да подсилят още повече празничната атмосфера, водещите показваха на екран и анимация на текста на песните, които децата изпълняваха.   

Бивши възпитаници на детската градина, в момента ученици в партньорското училище „Димитър Талев“, гостуваха на празника и поздравиха децата със стихове на Дора Габе.

С особена гордост и много чувство децата пяха и маршируваха на песента „Високи сини планини“ по стихове на Младен Исаев. Кулминацията на празника бе груповата рецитация на стихотворението „Аз съм българче“ на Иван Вазов.

Така с много емоции и настроение бъдещите първокласници от ДГ „Първи юни“ №17 отбелязаха деня на поезията и се докоснаха до света на изкуството, наречено поезия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама