В Община Добричка има над 1500 читалищни членове

11:48, 22 мар 17 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сред приоритетите на читалищата от община Добричка е създаването на международни и национални връзки, съобщават от местната администрация. На предстоящото заседание на Общинския съвет предстои да бъде разгледан отчет за изпълнението на Програмата за управление на Общината през 2016 година.

Според него, читалищата в общината могат да се похвалят с трайни и ползотворни контакти с Украйна, Румъния, Австрия, Унгария. Община Добричка оказва финансова подкрепа на читалищата при реализирането и укрепването на нови и съществуващи вече контакти. В него се посочва, че през м. г. е приета програма за дейностите, организирани от читалищата. Изготвен е културен календар по месеци и събития. Проведени са прегледи на художествената самодейност под надслов „Добруджа, обич моя“, преди традиционния добруджански събор „Песни и танци от слънчева Добруджа”.

В Община Добричка има над 1500 читалищни членове. В почти всички читалища има различни по големина библиотеки, работят активно 74 постоянни и временни художествени колектива с над 1200 самодейци, които имат над 450 читалищни, общински и национални  изяви за годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама