Правителството одобри режима на работа на граничния пункт Крушари-Добромир

20:08, 22 мар 17 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На заседанието си днес Министерският съвет одобри проект на споразумение за изменение на междуправителственото споразумение с Румъния от 2012 г. за откриването на нови гранично-пропускателни пунктове по държавната граница между двете страни. Единият от тях е Крушари (България) - Добромир (Румъния).

Съгласно изменението, двата пропускателни пункта ще функционират от 8,00 часа до 20,00 часа и ще бъдат отворени за международен превоз на хора и стоки до лимита от общо тегло 3,5 тона. Изменението се прави по предложение на румънската страна и се приема от България предвид факта, че прилежащата към двете нови ГКПП инфраструктура не позволява преминаването на тежкотоварни превозни средства.

Трансграничният път Добромир-Крушари е обновен с финансовата подкрепа на Програмата за трансгранично сътрудничество "Румъния-България 2007–2013 г." Предвижда се с пускането му в експлоатация да се улесни трафикът на хора и товари от Румъния към България. Очаква се това да се отрази благоприятно върху туризма в Добричка област и икономиката на региона.

Строителството на граничния пункт при село Северняк, община Крушари, и община Добромир, Румъния, е приключило още през 2014 г., изградена е и инфраструктурата.

Очакваше се пунктът да започне да работи още през лятото на 2014 г. До момента това не е факт.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама