Фонтан в Добрич спечели национален фотоконкурс

07:58, 23 мар 17 / Култура 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Снимката „Водна феерия” на Стиляна Божидарова спечели наградата на публиката от националния фотоконкурс „Фонтаните на България”. Той бе организиран от Българската асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата”.

Проявите са част от събитие Седмица на водата 2017, което се осъществява по случай Световния ден на водата – 22 март, и е част от инициативата „Международен Воден Мост 2017“.

Темата на конкурса бе да обедини фотографии на работещи фонтани на територията на България, старини или съвременни, с класически или модерен дизайн, включени в атрактивен екстериорен ансамбъл, в обществени пространства, паркове, градини, административни сгради, и дори в дворове на частни домове.

„Очаквахме да има интерес, но той надмина очакванията ни”, обясниха организаторите.

Над 300 снимки са получени. От тях са отсети 50, които са подредени в изложба. Има снимки от всички краища на България. Журито е впечатлено от големия брой нощни снимки, от големия брой качествени снимки. 50 от фотографиите са избрани и са изложени в Университета по архитектура, геодезия и строителство. Наградният фонд е 3600 лева, осигурени от МОСВ и ПУДООС. Участниците са се включили в конкурса обаче без дори да знаят, че ще има награди, съобщиха организаторите.

Добрич е бил най-активният град при гласуването онлайн. Това осигури победата на снимката „Водна феерия” на Стилияна Божидарова. Фотосът показва фонтана до художествената галерия Добрич, която е един от най-големите специализирани музеи за изобразителни изкуства в България и на Балканите. Стилияна получава ваучер за 600 лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама