Омбудсманът Мая Манолова отива при протестиращите миньори в „Оброчище”

09:21, 23 мар 17 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Омбудсманът Мая Манолова се очаква да пристигне при протестиращите миньори в мангановия рудник „Оброчище” край село Църква, съобщи лидерът на синдикалната организация на НС „Защита” Ивайло Тодоров.

Той каза още, че 60 от колегите им, които вчера успяха да влязат на територията на двора на рудника, продължават гладната си стачка. Те обаче не са допуснати в мината от охраната на фирмата-концесионер „Евроманган” АД.

Още вчера Мая Манолова заяви пред БНТ, че поддържа телефонна връзка с хора от мината. „Ръководството се укрива, но моя екип от понеделник, когато е постъпила жалба, се опитва да се свърже с тях. Собственикът на концесията е офшорна фирма. Държавата трябва да се върне към функциите си и да защити гражданите си, което означава институциите да се хванат за ръце и всеки съобразно своите правомощия да изсипе мощта на държавата върху наглите работодатели. Аз, първото, което правя е да се опитам да реша проблема с добро. В част от случаите работодателите оправят нещата, но в повечето случаи поради усещането за безнаказаност, те се укриват или не си изпълняват ангажиментите и не разговарят с никоя институция", заяви омбудсманът пред БНТ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама