Настимир Ананиев: Реформаторският блок предвижда конкретни стъпки за осигуряване на по-високи пенсии

09:35, 23 мар 17 / Политика 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водачът на листата на КП „Реформаторски блок - Глас народен“ Настимир Ананиев и кандидатите за народни представители Силвия Колева, Нивелин Радичков и Георги Друмев, посетиха клуба на Териториалната организация на слепите в Добрич и разговаряха с нейни членове.

Обсъдени бяха наболели въпроси за незрящите: ниските пенсии, интеграцията на хората със зрителни увреждания, желанието им да кандидатстват с проекти по различни програми, но и невъзможността това да се случи поради тежки за тях процедури.

Настимир Ананиев разясни, че могат да се осигурят повече пари за пенсии и Реформаторският блок има разписани конкретни  предложения в тази насока, сред които: решителни мерки за спиране на източването на НОИ през неправомерно дадени инвалидни пенсии. В момента те съставляват 42% от всички пенсии в страната.

„Ние знаем, че добричлии и всички добруджанци искат реални резултати. Наслушали са се на популизъм и неосъществими обещания през годините и са обезверени”, каза Настимир Ананиев. Затова, повече от всякога, е важно реформите да продължат и да не се допусне колебание и отстъпление от постигнатите резултати. Необходимо е надграждане, задълбочаване и ускоряване на реформаторските усилия. За целта РБ трябва да бъде в 44-ия парламент“, заяви водачът на листата за Добрички район.

Снимка: Предизборен щаб

В края на срещата, кандидатите за народни представители от РБ – Глас народен с удоволствие изслушаха прекрасни изпълнения на Фолклорна група „Светлина“ към Съюза на слепите – Добрич, носител на високи отличия от редица национални участия. Настимир Ананиев поздрави талантливите певци и веднага сподели своето възхищение от тях чрез социалните мрежи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама