Даяна Димитрова получава финансиране от конкурса за спортни таланти

16:41, 23 мар 17 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

16-годишната Даяна Димитрова от село Драганово край Добрич, е сред победителите в шестия общонационален конкурс за Спортни таланти на „Еврофутбол“ за 2017 г. 26-те спортисти на възраст до 25 г. са от 17 вида спорт и ще получат финансова подкрепа от букмейкърската къща в размер до 5 000 лева за всеки от тях, съобкщиха от букмейкъра.

Одобреното финансиране за Даяна е на стойност 4 065 лева. То ще послужи за оборудване – лост за вдигане на тежести и тежести. А, целта е да се класира на призово място на Европейското първенство за кадетки до 17 г. в Прищина. В списъка на постиженията си Даяна има 1-во място на Европейското първенство Нови Томиш (Полша). Тя е републикански шампион за жени и покрит норматив за майстор на спорта – най-младата в историята на българското вдигане на тежести.

26-те победители се пребориха с още 92 допуснати до оценяване кандидати. На официалната церемония по обявяване на победителите, която се проведе в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски“ в София, присъстваха по-голямата част от новата генерация Спортни таланти, техните близки и треньори, както и представители на Групата на съветниците, която оценява проектите, на спортната общественост, на медиите и др.

Тази година конкурсът подкрепя 26 от най-добрите млади надежди на България, които ще бъдат финансирани с общата сума от 86 628 лева. Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“, които са партньор на букмейкърската къща в осъществяването на каузата, оповести и един от новите ангажименти на „Еврофутбол“ и ФРГИ, като част от приоритетната цел на Програмата, а именно – освен спортното и личностното израстване на атлетите. Новината е, че от тази година и за първи път в историята на българския спорт, частна компания се ангажира с обучение на млади спортисти в една изключително важна област – публичното говорене. Тя поясни, че уеббинарите стартират през месец май и ще са съпроводени с допълнителни консултации и изпитни форми, които ще усъвършенстват практическите умения на спортистите ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама