Община Добрич набира предложения за членове на Съвета на децата

06:55, 24 мар 17 25 264 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Добрич набира предложения за членове на Съвета на децата, съобщават от местната администрация. Предложенията могат да се правят до 24 май.

Желаещите да кандидатстват могат да подадат документи  на място или по пощата на адреса на Общината: град Добрич, ул. „България”, №12, както и по електронен път на e-mail: [email protected]. Документите трябва да отговарят на изискванията на Процедурата по избор на членове на Съвета на децата, публикувана на официалния сайт на Община град Добрич /www.dobrich.bg/.

Съветът на децата е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето. Целта му е да насърчава детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения.

Желаещите могат да кандидатстват за участие в подбор в няколко направления. Сред тях са членове на училищни форми за самоуправление или на детски и младежки съвети, парламенти и др. Други направления са представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса, представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/доброволци в социални услуги за деца, както и индивидуални кандидатури.

В срок до 30 май комисия, назначена от кмета на Община Добрич ще разгледа постъпилите кандидатури и ще извърши подбор на членове на Съвета съгласно посочените в Процедурата критерии и изготви предложение.

В срок до 15 юни одобрените предложения ще бъдат представени пред Областния управител.

       

        

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама