Мъж опитал да подпали дома на бившата си

09:55, 24 мар 17 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжният съд в Добрич отложи дело срещу  мъж, обвинен за палеж на къща в  тервелското село Кладенци,  заради отсъствието на подсъдимия.  В момента 42-годишният Генчо Г. от силистренското село Секулово е задържан в затвора във Варна. Въпреки редовното му призоваване, той не беше доведен в съдебната зала, за да участва в процеса. Съдът изиска в 3-дневен срок да бъде предоставена писмена информация за причините, поради които задържаният не е приведен за съдебното заседание. Разпоредено беше да се депозират и обяснения от длъжностните лица от затвора във Варна, пряко отговорни за довеждането на подсъдимия.

42-годишният мъж е привлечен под отговорност за това, че чрез две деяния през 2016 година, в условията на продължавано престъпление, е подпалил  къща в село Кладенци.  Според обвинителния акт, подсъдимият умишлено е предизвикал пожар в дома на мъж, с когото бившата му жена поддържала контакти, като направил това „за наказание и отмъщение“.

Прокуратурата твърди, че на 22 април Генчо Г. запалил къщата на пострадалия, като през прозорец хвърлил вътре в дома горяща, предварително подготвена “факла“, напоена с бензин и нафта. Деянието е останало недовършено по независещи от него причини.

Три месеца по-късно - на 23 юли, той полял с бензин и запалил дървените врати на гаража на потърпевшия, като огънят се разпространил и към дома.  Пожарът е представлявал опасност за живота на собственика, който в този момент спял в пристройка до къщата. Обвинението посочва, че нанесените от огъня щети възлизат на 11 224 лева. Изгоряла е стая от жилището, заедно с покъщнината, част от покривната конструкция, таванът на коридор, гараж, две каруци, земеделска продукция. Огънят се е разпространил и в съседен имот, където също е изгоряло гаражно помещение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама