Стартира инициатива за осигуряване на работни места за хора с интелектуални затруднения в Добрич

07:00, 25 мар 17 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фондация „Св. Николай Чудотворец“ в Добрич стартира инициатива за създаване на работни места за хората с интелектуални затруднения, съобщи председателят й Мария Методиева.

„На този свят ден - Благовещение, ние от започваме добро дело за най-чистосърдечните и обичливи хора. Ние като родители и приятели на много от тях знаем колко мъчителна е липсата на каквато и да била реализация, липсата на цел и достоен живот”, споделя тя.

Като начало ще бъде създадена оранжерия, в която хора с интелектуални затруднения могат да работят и се обучават. Фондацията ще разчита на съдействието на Общината за парцела, но за изграждането и стартирането на работата имат нужда от много помощ. Затова Мария Методиева се обръща към всички, които искат да направят България по-добро място за най-уязвимите хора, да помогнат.

Набирането на средства за оранжерията започваме с благотворителен бал на 12 май в ресторант „Резиденция“. Поканите са на стойност 60 лв., от които половината ще бъдат за каузата. На страницата на фондацията всеки ще може да проследи информация за набраните средства и тяхното изразходване.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама