Инициативен комитет набира средства за мемориал на героите от Добричката епопея

08:18, 25 мар 17 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инициативен комитет за изграждане на мемориал край с. Козлодуйци набира финансови средства за изграждане на паметник на загиналите воини от Шеста пехотна Бдинска дивизия. Това съобщават от администрацията на Община Добричка.

Така ще бъдат почетени герои, загинали в битката за Добрич на 6-7 септември 1916 година. Паметникът ще се издига мястото, където са се водили сраженията,съобщават от Добричката община.
Общинският съвет на Добричката община вече даде съгласие за мемориала и определи терен от 500 квадратни метра за строителството.

Проектант на комплекса е арх. Владимир Петров от Пловдив, а мястото му е определено между селата Козлодуйци и Росеново. Паметникът, чиято първоначална цена възлиза на 20 000 лв.,  ще бъде разположен върху 500 кв. м. площ в новото гробище на с. Козлодуйци. Там вече има поставена указателна плоча. Идеята е мемориалът да бъде открит през септември тази година.

Нека да отдадем заслужената почит на героите от Добричката епопея,апелират от инициативния комитет. Боевете, в които 1200 български войници и офицери оставят костите си на добруджанска земя,остават във военната история като Добричката епопея, припомнят инициаторите за изграждането на мемориала.

Желаещите да подкрепят инициативата могат да превеждат суми на следната банкова сметка:

Получател: ИК МЕМОРИАЛ КРАЙ С. КОЗЛОДУЙЦИ

IBAN:BG58SOMB91301062353401

BIC: SOMBBGSF

ОБЩИНСКА БАНКА АД, ФЦ ДОБРИЧ

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама