Област Добрич се включва в „Часът на Земята”

10:00, 25 мар 17 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областната управа и общини от област Добрич се присъединяват към инициативата „Часът на Земята”. Светлините на административни и емблематични сгради ще бъдат изгасени за час - от 20.30 до 21.30 часа, в знак на съпричастност към световната инициатива за действия срещу климатичните промени.
Областният управител Детелина Николова призовава гражданите в региона да изгасят осветлението в домовете си днес от 20.30 до 21.30 часа, за да покажат загриженост към опазването на околната среда. Инициативата на природозащитната организация WWF през тази година протича под мотото "Загаси светлините, отвори очи за планетата".

Община Добрич ще се включи в поредното издание на глобалната инициатива„Часът на Земята” на световната природозащитна организация WWF. В знак на съпричастност  в Добрич на 25 март от 20.30 до 21. 30 часа ще бъде изключено фасадното осветление на Дом–паметник „Йордан Йовков”, на храмовете „Света Троица” и „Свети Георги”, както и на част от уличното осветление в тези райони.

И тази година община Каварна ще се включи в Международната кампания "Часът на Земята", организирана от световната природозащитна организация WWF. От местната администрация заявяват: „Действията ни днес ще определят нашето бъдеще. Нека положим усилия сега, за да може в утрешния ден хората да живеят в хармония с природата”. Общината призовава гражданите да загасят светлините в домовете и офисите си на 25 март от 20.30 до 21.30 часа. 
„Да покажем своята съпричастност към проблемите на Земята! Да изградим бъдеще, в което хората живеят в хармония с природата!”, призовават от Общината. Оттам канят гражданите да изпратят снимки и коментари за събитието на e-mail на Община Каварна.

Община Балчик също прикани жителите си да се включат в кампанията като изключат за час осветлението на домовете си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама