"Без омраза" на кафе в Младежкия център Добрич

12:07, 25 мар 17 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С много музика, танци, балони и усмивки младите хора на Добрич се включиха към "Движение за език без омраза", част от Младежка кампания за Човешки Права Онлайн. Кампанията е разработена от младежи в Съвета на Европа с цел повишаване на осведомеността за езика на омразата онлайн и борбата с него.

Събитието се състоя на площад "Стария орех" 1 пред Младежки център Добрич. Младежите взеха участие в "NO HATE" флашмоб и образуваха огромно червено сърце - символ на кампанията. По време на събитието, докато отпиваха от чаша с топло и ароматно кафе участниците оставиха своите послания "БЕЗ ОМРАЗА" на позиционирани пана, разгледаха изложба на тениски от дейности свързани с кампанията и получиха информация как могат да се включат в движението.

Езикът на омразата обхваща всички изразни форми, които разпространяват, подбуждат, улесняват или оправдават расовата омраза, ксенофобия, антисемитизъм или други форми на омраза, базиращи се на нетолерантност, включително: нетолерантност, изразена чрез агресия, национализъм, дискриминация и враждебност.

Снимка: Община Добрич

Младежки център Добрич е част от "Движение за език без омраза" чрез реализирани редица неформални срещи, дискусии и работилници с цел осведоменост на младите хора и начините за противодействие на езика на омразата сред обществото.

Събитието се организира по проект BG06-102 "Младежки център Добрич - Вашето утре", с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама