Разследват три случая за купуване на гласове в област Добрич

18:16, 25 мар 17 25 733 Шрифт:
Автор: Станислава Кръстева

Множество сигнали за купуване на гласове са получени през последните дни за област Добрич. До момента са образувани две досъдебни производства за раздаване на храни. Води се и полицейско разследване по сигнал за предлагане на пари. За останалите случаи е даден отказ да се образува досъдебно производство, тъй като сигналите не са потвърдени и няма събрани данни за престъпление.

Днес са получени два сигнала за купуване на гласове, съобщи заместник-окръжният прокурор Златко Тодоров. Мъж се е обадил на тел. 112, за да съобщи, че се плаща за гласуване, но не е дал никакви други подробности. Разследването е установило, че мъжът се е обадил от уличен фонокартов телефон и подателят на сигнала не е установен.

Вторият сигнал е за купуване на гласове в села от общините Добричка, Крушари и Тервел – Бенковски, Телериг, Абрит, Балик, Поп Груево. Възложена е проверка на служителите на Второ полицейско управление. Предстои през следващите дни да стане ясно дали ще бъдат образувани досъдебни производства.

Единият от случаите, по които е образувано досъдебно производство, е връзка със спрения в сряда ТИР с хранителни продукти, свързани с определена политическа сила и предназначени за евентуално раздаване на избиратели с цел да бъдат мотивирани да гласуват в полза на тази партия. В камиона имало 970 пакета с трайни хранителни продукти, с тегло 10 кг всеки. До този момент е установено, че кандидат за депутат от определена политическа сила се е подписал, че е получил хранителните пакети.

Другият случай е за раздаване на хранителни пакети в Каварна от името на политическа партия, за да бъдат мотивирани избирателите да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа сила.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама