316 служители на МВР охраняват изборните помещения в област Добрич

08:08, 26 мар 17 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изборният ден в област Добрич започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Общо 316 служители на ОД МВР Добрич са ангажирани в охрана на изборните помещения. Сред тях са и 105 пожарникари, 17 гранични полицаи и 9 разследващи полицаи.

За опазване на обществения ред са командировани допълнително 20 служители от Зоналното жандармерийско поделение във Варна.

През изминалата нощ няма регистрирани престъпления и инциденти, свързани с охраната на изборните места. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК, и е започнал изборният процес.

Служителите на звената на дирекция „БДС” в ОДМВР Добрич издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, повредели личните си карти,  за да могат да упражнят правото си на глас.

От ОД на МВР напомнят, че в изборното помещение не се допускат лица с поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени и носещи опасни за живота и здравето на гражданите предмети.

Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване; 

Забранява се изнасянето на избирателните кутии, избирателните списъци и бюлетините извън изборното помещение след приемането им от секционната избирателна комисия в предизборния ден, по време на гласуването и преброяването на гласовете и предпочитанията (преференциите);

Забранява се изнасянето на бюлетини от избиратели извън изборното помещение.

Органите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда при необходимост и по решение на СИК, посочват още от ОД на МВР. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама