Полицията в Добрич проверява сигнал за извозване до секции на изселници в Турция

19:23, 26 мар 17 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На полицията в Добрич е изпратен за проверка сигнал, в който се казва, че „в секциите в ОУ „Панайот Волов“ с микробуси масово се извозват да гласуват т. нар. изселници от Турция“. 

Това става ясно от решението на Районната избирателна комисия, която е сезирана от Николай Петков Нейчев – председател на сдружение „Български съюз Добруджа“ и наблюдател.

От РИК съобщават, че след като са се запознали със сигнала, са установили, че в него няма посочени конкретни лица и места, по отношение на които да извърши проверка. Затова са го изпратили на ОД на МВР гр.Добрич за извършване на проверка по компетентност.

Пред Topnovini.bg Николай Нейчев обясни, че става въпрос за два микробуса, които извозват хора, които говорят само турски език. Той е бил в полицията, за да даде показания както по тази жалба, така и за другата, подадена в РИК, че „в ромския квартал“ лицата Чернев, „Кмета“ и „Карата“ купуват гласове, като се придвижват „с джип БМВ Х6 номер 1818“. По нея също се извършва полицейска проверка, става ясно от решението на РИК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама