В област Добрич са купувани гласове и с бензин

20:58, 26 мар 17 25 740 Шрифт:
Автор: Станислава Кръстева

Срещу хранителни продукти, парични суми и бензин са купувани избирателни гласове в област Добрич. Окръжната прокуратура е разгледала близо 40 сигнала за изборни нарушения. От тях 33 са преписки, а по други 4 са образувани досъдебни производства, съобщи за Topnovini.bg окръжният прокурор Пламен Николов.

Наред със случаите със спрения ТИР с хранителни продукти и раздаването на хранителни пакети в Каварна, има още два случая за купуване на гласове, които са потвърдени.

При единия склоняването да се гласува е било срещу зареждане на гориво на бензиностанция на територията на община Балчик. Там желаещите да продадат гласа си са казвали точно определен израз, срещу което резервоарът им се е пълнел – с бензин или дизел, а името се е записвало. Някои са зареждали автомобилите си с по 20 литра, а други - до 50 литра гориво.

Четвъртият случай касае кметове на населени места, също от община Балчик. Те са влизали в ролята на посредници за „сделката“ по купуване на гласове между политически партии и избиратели.

Цените на глас варират между 20 и 50 лева.

Няма задържани за изборни престъпления до момента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама