Изборите бяха различни, заяви окръжният прокурор на Добрич

11:16, 27 мар 17 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 „Тези избори в много отношения се различават от всички предходни”, категоричен е окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов.

Въведени са нови начини за купуване на гласове. Отличава ги и силно агресивната кампания на някои партии, която не само, че бе на ръба на закона, но дори го прекрачваше.

„Преди политическите сили имаха задръжки, а сега някои са безцеремонни”, коментира Николов.

По думите му, отличителна черта на сегашните избори е и огромният брой жалби за купуване на гласове. Той заяви, че основната задача на институциите е била да работят превантивно.

Припомняме, че Окръжната прокуратура образува четири досъдебни производства за престъпления срещу правото на избор. Наред със случаите със спрения ТИР с хранителни продукти и раздаването на хранителни пакети в Каварна, има още два случая за купуване на гласове, които са потвърдени. При единия склоняването да се гласува е било срещу зареждане на гориво на бензиностанция на територията на община Балчик. При другия кметове на населени места, също от община Балчик, са били посредници за „сделката“ по купуване на гласове между политически партии и избиратели.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама