СУ „П. Р. Славейков“ спечели състезанието за защита при бедствия в Добрич

17:28, 29 мар 17 25 528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отборът на СУ „П. Р. Славейков“ спечели първото място на проведения днес общински кръг на ученическото състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации - Добрич 2017“. На второ място се класира тимът на СУ „Св. Св Кирил и Методий“,  трети е отборът на СУ „Д. Талев“, четвъртото място зае СУ „Л. Каравелов“ и пето място - ОУ „П. Волов“. 
Участието в състезанието бе отборно, като всеки отбор се състои от четирима състезатели - ученици от VІ и VІІ клас и ръководител на отбора – учител педагог.

Състезанието има за цел да извърши проверка на теоретична подготовка на състезателите по изучавания материал в часа на класния ръководител за ученици от І-ви до VІІ-ми клас по защитата при бедствия. Проверката се извършва чрез индивидуален тест, съдържащ 30 въпроса от изучавания материал, в който са включени въпроси от разделите природни бедствия, промишлени аварии и катастрофи, индивидуални и колективни средства за защита и др. 
За първите три места на отборите бяха осигурени грамоти и материални награди, а останалите два отбора, класирали се на четвърто или пето място получиха поощрителни награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама