Фолклорeн концерт в Добрич събра над 7 200 лева за лечението на Божидар

18:42, 29 мар 17 / Култура 25 612 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 На фолклорен благотворителен концерт в подкрепа на 18-годишния Божидар Георгиев от Добрич бяха събрани 7 277 лева.

Младежът е с диагноза доброкачествен ювелирен ангиофибром. Предстои утре да бъде опериран в болница "Аджъбадем Маслак" в Истанбул.

По време на концерта майка му Веселина Славова изказа благодарност към всички, които бяха изпълнили до краен предел залата на драматичен театър "Йордан Йовков", за да помогнат на Божидар.

Тя припомни, че, въпреки двете операции в България, туморът не е отстранен. Това налага синът й да бъде подложен на трета операция в Турция. Там той е диагностициран с доброкачествено заболяване, докато мнението на българските лекари е било, че туморът на синусите е злакочествен.

Славова благодари на организаторите на концерта, на съучениците на Божидар, на всички танцьори и музиканти. "Пожелавам на всички да са много здрави и да се научите да цените повече това което имате, защото е много тежко да се бориш за живота на детето си. И непрекъснато да си задаваш въпроса: "Защо се случва на нас"?. И накрая, като родители, се чувстваме адски унизително, че не можем да се справим в тази ситуация сами“, сподели майката на болното момче.

"В целия град Добрич се направи изключително много за Божидар и за това от името на цялото ни семейство казваме едно огромно благодаря", добави Веселина Славова. Тя съобщи, че Божидар и баща му са отпътували за Турция във вторник.

Стана ясно, че клубът за изворен фолклор "Добруджа" не може да участва в благотворителната инициатива, но е събрал и превел по сметката на Божидар над 700 лева. Семейството на болното момче изказва благодарности и на танцов клуб "Веселчани", събрали 660 лв., както и на танцов клуб "Жътвари", дарили 670 лв.

Под бурните аплодисменти на публиката на сцената се представиха малчугани от детските градини, представителна фолклорна танцова студия „Добруджа“, детска танцова студия „Добротица“, фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“, клуб „Пъстър хоровод", клуб „Хорце“, клуб „Жътвари“, клуб “Веселчани“, народната певица Галина Дурмушлийска и оркестрите "Извор и "Приятели".

Банкова сметка:

SOCIETE GENERALE EXPRESSBANK

IBAN : BG31 TTBB 9400 1526 5010 50

Титуляр: Божидар Славов Георгиев

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама