Под напътствията на горски служители деца стават лесовъди за ден

13:31, 30 мар 17 25 628 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Горските служители ще демонстрират дейностите по опазване и грижа за природата в рамките на националната инициатива „Лесовъд за един ден”. Тя ще се организира в обхвата на всички горски и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие и ще съпътства проявите по повод традиционната Седмица на гората, която официално започва на 3 април.

В Генерал Тошево инициативата „Лесовъд за един ден” ще се състои на 1 април, от 10:00 ч. Сборният пункт за всички желаещи да се включат е пред административната сграда на горското стопанство. Сред участниците ще бъдат ученици от ОУ „Христо Смирненски”, за които лесовъдите са подготвили кратък преход в гората и интересни игри, посветени на грижата за зеленото богатство. С помощта на горските служители децата ще получат полезни знания – как да засаждат фиданки, от какви грижи се нуждаят дърветата, как да палят огън в гората, спазвайки изискванията за безопасност.

В рамките на инициативата „Лесовъд за един ден” Държавно ловно стопанство Балчик предвижда залесяване, което ще се проведе в събота с участието на ученици от с. Гурково.
Деца стават лесовъди за ден и в Тервел. Чрез забавни игри и практически занимания служителите на държавното ловно стопанство ще запознаят участниците с дейностите, които извършват, с горските екосистеми и процесите в тях. Сред малките приятели на природата, които ще се включат в инициативата, са и децата от Школата по изобразителни и приложни изкуства при ЦПЛР „Малкият принц”. Те са посветили много свои рисунки на грижата за гората, а най-добрите от тях  ще бъдат наградени в рамките на събитието.  ДЛС „Тервел” ще даде официален старт на инициативата „Лесовъд за един ден” в 10 ч. на 1 април (събота), а сборният пункт, откъдето ще потеглят участниците, е именно пред Школата по изобразителни и приложни изкуства.

В гр. Добрич инициативата ще се проведе на 5 април, от 10:30 ч. в двора на ОУ „Панайот Волов”. Участниците от училището, както и от още две учебни заведения в града - СУ „Любен Каравелов” и СУ „Димитър Талев”, ще премерят сили в атрактивно състезание. В надпреварата учениците ще покажат своите знания за природата и лесовъдските умения, които са придобили. Организаторите на събитието – ДГС „Добрич”, са подготвили за всички участници много подаръци и изненади.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама